Cesky English

 

GrandCh Sk, Ch Sk, JCh Sk, JCh Cz, MultiNV
Alfredo z Anvesu
"Rainbow"

 * 3. 8. 2010


Grand šampion Sk, Šampion Sk, Junioršampion Sk, Junioršampion Cz, 4x Národní vítěz, 4x Krajský vítěz
 

Rainbow 

Chovný černý pes s hnědou vlohou!            Certifikovaný canisterapeutický pes!


Otec: C.I.E., MultiCh. Whizzbang's Highway To Hell

Matka: Blues In Black Brianta

HD B (MVDr. Vlastimil Pospíšil) ED 0/0
PRA -prcd:  neg. (po rodičích), oči čisté, gonio negativní.
Plnochrupý, nůžkový skus.
DNA test : Bb (nese hnědou vlohu)

Potomci:

 

Vrh ,,B" Věrný kamarád  -  (CZ)  *   1. 05. 2014  - 11 černých štěňátek!

Vrh ,,A" Happy Sweet Angel  -  (SK)  *  27. 09. 2019   - 3 hnědé holčičky!

 


 

 

                                 iko-vystavy                  iko-zkousky

 

Něco o Rejíčkovi:

* Rainbow se narodil z 6 štěňátek. (4 černí kluci, 1 hnedý pejsek, 1 černá holčička)
* Světlo světa spatřil v 13:45 hod. A dostal oranžovou stužku. 

Rai je typický představitel plemene. Je příjemně temperamentní, velmi společenský, veselý a aktivní flatík. Naprosto zbožňuje vodu a přinášení čehokoli. Je to dobrák s obrovským srdcem a rodina je pro něj vším, k dětem je velmi opatrný. Je odhodlaný splnit i nemožné, aby udělal pánovi radost a splnil jeho přání. Má velmi přátelskou a nekonfliktní povahu. Od štěněte žije na okraji malé vesnice a jeho revírem jsou zdejší louky, lesy a rybníky. V domě žije s 16ti letou perskou kočkou Sesi, ale zvyklí je i na ostatní zvířata, jako drůbež, králící, koně. Je velmi učenlivý a velmi, velmi chytrý pes, který věci chápe neuvěřitelně rychle. To jej dělá i snadno cvičitelným a pracovat s ním přináší ohromnou radost. Rai má složeny canisterapeutické zkoušky a je využíván v praxi. Byl také součástí projektu pro vzdělávání dětí a mládeže, nebo propojení generací, kde vystupoval jako jediný canisterapeutický pes a byl zapojen jak do vystoupení, tak úzce využit pro kontaktní ukázky. Získal si velkou oblibu a obdiv u všech. kdo ho měli čest poznat.
Rád asistuje při pomocných pracech, umí podávat věci, nosit košík/kyblík s věcmi, pomáhá při sundávání kusů oblečení, či zavírat dveře. Velmi vnímavě reaguje na hlasové povely, tak i na posunky rukou. Někdy však stačí pouze myšlenka a jakoby věděl, co se od něj očekává. Je to opravdu neuvěřitelně vnímavý pes, pravý přítel a člen rodiny.

Vzhled popíši očima rozhodčích, z výstavních posudků: Je to líbívý typ s krásnou lesklou a uzavřenou srstí. Pes silné kostry a správného formátu. Má krásný hluboký hrudník a výborné předhrudí s pěkně klenutým krkem a samčí hlavou, s milým výrazem. Má korektní úhlení předních a zadních končetin, pevný a rovný hřbet, se správně nasazeným a neustále vrtícím ocasem. Má nůžkový skus, je plnochrupý, oko tmavé a kohoutková výška je 62 cm.

Rai sbíral úspěchy ve výstavních kruzích již od štěněte jak na domácí půdě, tak i v zahraničí. Je několikanásobným šampionem krásy a pobyt v kruhu si náležitě umí užít, jelikož má velmi rád pozornost.
Nezaostává ani na poli pracovním. Práci vykonává s obrovskou chutí a nadšením, je vytrvalý a velmi přesný, má výborný nos. Byla možnost využít ho i v lovecké praxi a vedl si výborně, dostal pochvalu jak od myslivců, tak i rozhodčích. Přiznám se, Rai je po této stránce opravdu nadaný, ale já osobně stále přicházím loveckému výcviku na chuť. Snad se v budoucnu odhodlám a přípravu na vyšší lovecké zkoušky s Raiem dokončím. Zatím je pouze v přípravě na ně.

Slova hledám zbytečně...Ač cítím obrovskou a nepřekonatelnou bolest, musím oznámit odchod svého nejlepšího přítele, kamaráda, parťáka a člena rodiny jakého jsem si mohla jen přát. Ač jsme s Rejíčkem bojovali velmi statečně, bohužel boj jsme nevyhráli. A kdo nás rozdělil? Klíště...ano, klíště. Rejíček se bohužel nakazil těžkou babesiozou a ač jsem si všimla brzy, že je něco jinak, sjezdili jsme spoustu veterin a správně diagnostikováno to bylo příliš pozdě...
Děkuji všem, kdo mne nabídli pomoc, kamarádce Míši, která se mnou o půlnoci jela na SK pro jediný lék, který na babesiozu existuje a v ČR přesto nesměl být distribuován. Dárcům krve, kterým byl statečný boxík a syn Rejíčka, Marley. A v neposlední řadě všem, kdo stáli v tom boji při nás...přítel, veterináři, kamarádi i majitelé Rejíčkových potomků.
Děkuji. ♥

 


 

 Rainbow fotogalerie: 

rai 2 kopie  Prace 2

DSC 1921  DSC 0059  NVP Brno

Prace 1  Nitra1

DSC 0928 kopie  DSC 0915

DSC 1046 kopie Lovecina kachna DSC 0274l

  DSC 1148  Nitra  

Rainbow  kopie  DSC 8485 kopie

DSC 8407mensi  DSC 8516 a  mensiDSC 8421

DSC 1469 mrackova.com  DSC 1595 mrackova.com

DSC 1586 mrackova.com  DSC 1599 mrackova.com

DSC 1675 mrackova.com  DSC 1507 mrackova.com

rai voda  Trencin

189939 1308432487459 7325705 n  kopie 2  DSC 0174 kopie

29f 29g 29b

DSC 0748 kopie  broučík kopie

  

 


Rodokmen

PP s logem

 

Fotoalba Raie:

(klikněte na koláž)

Rejíček koláž