Cesky English

 Aktualizace 14.8.2024

 

Zběsilá jízda pokračuje

Kdo nás sleduje na sociálních sítích, vidí že se opravdu nenudíme a každý den máme naplněný až po okraj. V naší chovatelské stanici přibyla nová krev a každý majitel nového přírůstku ví, jaké jsou to neřízené střely. Spousta energie, chuti objevovat, socializace, hry a výcviku. A my to máme hned dvakrát. :D Proč troškařit že?! Do toho se samozřejmě věnujeme i Loki a péči o našeho koníka. Když si přičteme běžné povinnosti, jsme opravdu v jednom kole.
Chodíme v těchto teplotách plavit k vodě, absolvovali jsme s pejsky další focení, tentokráte dle flatího ráje v řece. :D Sky byla vybrána jako reprezentantka naší stanice na hodinu handlingu a při té příležitosti se i trošku socializovat ve městě a v obchodech. Každý den vyrážíme denně na procházky, připravujeme denně několik chodů výživného a kvalitního krmení, plného zeleniny, ovoce, masa, příloh a vitamínů. Vymýšlíme hry, zapojujeme výcvik a plně socializujeme. Každou chvilku můžete u nás na sociálních sítích vidět procházky s dalšími pejsky i štěňátky. V neposlední řadě se intenzivně stýkáme i s našimi dalšími odchovanými štěňátky. 2x jsme navštívili ve Slovenských tatrách našeho oranžového odchovánka Luckyho, pravidelně vyrážíme na procházky s naším žlutým Neouškem, se kterým si vždy hezky posedíme i na nějakých dobrotách. Na procházce jsme byli i s červeným Hagím a viděli jsme i světle růžovou holčičku Chilli i zeleného pejska Huga. ♥ Jako poslední k nám přijel na téměř 14ti denní prázdniny tmavě zelený chlapeček Dante a v brzké době opět uvidíme naši odchovanou holčičku z vrhu A - Aryu. To jen tak vše ve zkratce a určitě jsem na půlku věci zapomněla. :) Tak šup, kdo nás ještě nesleduje na sítích, tam se každý den dozvíte něco z našeho našlapaného života s našimi milovanými zvířátky.

Děkujeme všem majitelům našich odchovů za skvělou péči o naše štěňátka, za všechny zprávy, fotky a za společná setkání! Jsme rádi že Vás máme, v naší Rainbow for Life rodině! ♥

 



Založena nová podstránka naší Sky a Filiho a nové fotky Loki

Více fotek naleznete v záložce "Naši psi". Za nádherné zvěčnění našich pejsků děkujeme "Focení psů - Martina Justová". ♥

Loki  Sky 2Fialovy web1 Fialovy web

 


 

Postupný návrat do "normálu"

Tento rok je to šílená, ale opravdu šílená jízda. Zasvěcení ví a ostatní si mohou jen představovat v nejdivočejších snech, co všechno a jak se člověku během pár měsíců obrátí život vzhůru nohama a několikrát přetočí. Ale to sem nepatří a tak tu konečně, po nějakém čase zase trošku oživíme, naši sekci novinky. :)

Za posledního půl roku jsem absolvovala 8 vzdělávacích webinářů ohledně genetiky psů, plemenitby, vybrání vhodných jedinců do chovu, ale i vlivů organizací na chov, dále pak o krmení (masem i granulemi - původ, výroba, postupy), o porodu a jeho komplikacích, ale i zdravotní aspekty štěňat při jejich odchovu a poslední, vybrání vhodných majitelů pro naše odchovy. Do toho jsme stihli odjet nakrýt do zahraničí, úspěšně s láskou odchovat 9 krásných hnědých štěňátek a vybavit je nejlépe na cestu do nových domovů. Kdo pečlivě sledoval náš deníček vrhu "B", tomu jistě neunikla žádná informace z porodní bedýnky a jak se Loki i štěňátkům postupně dařilo. Všechno jsme se snažili naplno zachytit a přesto neslevit v péči o celou tu naši krásnou smečku. (Při posledních aktualizacích jsme měli trošku problémy s úložištěm a tak se snažíme průběžně zbytek aktualizací doplňovat).
Nicméně uteklo to jako voda a štěňátka jsou v nových rodinách a stále nám průběžně přichází samé pochvaly od nových, spokojených majitelů a nás hřeje nepopsatelný pocit štěstí, že jsme těm našim huňatým medvídkům našli tak skvělé milující domovy. S některými jsme se stihli opět vidět osobně a i když vylétli z hnízda teprve před 3 týdny, rostou jako z vody. Prvním byl náš oranžový chlapeček "Lucky" - Born to touch Rainbow for Life, kterého jsme navštívili přímo doma ve Slovenských tatrách a jako druhý nás přijel navštívit žlutý chlapeček "Neo" - Before storm Rainbow for Life, kde jsme si užili celé krásné odpoledne i kousek večera a stihli jak procházku tak i posedět.

Kdo nás pilně sleduje i na sociálních sítích (kterým jsme sice úplně neholdovali ale situace s úložištěm si to žádala a tak jsou novinky převážně tam) neuniklo mu, že se naše smečka rozrostla....:)


 

Máme štěňátka! 🤎

Dne 23.3.2024 se Loki a Mentosovi narodilo 9 hnědých štěňátek. Všichni se mají čile k světu a pěkně přibírají. Máme 7 pejsků a 2 fenky. Pár pejsků máme ještě volných, proto nás neváhejte kontaktovat, pokud chcete mít doma vymazleného, hnědého raubíře. Více informací o rodičích, zdravotních testech, ale hlavně o štěňátkách naleznete v deníčku vrhu "B" kde přidáváme aktuální informace z porodní bedýnky. A samozřejme nesmí chybět i roztomilé fotky mrňousů. :)

RFL vrh B web


 

❀ Březost potvrzena!!! 

16. února 2024 byla Loki potvrzena březost. Tak moc se těšíme na krásnou hnědou nadílku huňatých medvídků. Více informací a fotek naleznete v deníčku vrhu "B".

BBlok 2 BBlok 1

 


 

Canisterapie v Rainbow for Life

Věděli jste že dědeček očekávaných štěňátek, Rainbow, byl perfektní canisterapeut? Vykouzlil tisíce úsměvů na tvářích, sledovalo jej nekonečno rozzářených očí a poslouchalo jeho srdíčko mnoho dětí i dospělých. Tvořili jsme spolu nezapomenutelný canisterapeutický tým a navštěvovali školky, knihovny, vzdělávací skupiny, ale i soukromé osoby. Dělaly jsme přednášky pro děti i dospělé a tvořili program napříč generacemi. Jsme hrdí, že jeho geny mohou pokračovat dál a věříme že i některé z jeho vnoučátek bude takové radosti předávat dál.  🐾

Canisterapie RFLweb

 


Hlavolamy a zábava pro psy

Po minulém příspěvku v deníčku vrhu "B" , jsme dostali mnoho dotazů na hlavolamy a hry pro psa, které jsou dle nás nejosvědčenější a které chlupáče dokáží skvěle zabavit. Hlavolam nám může posloužit jako skvělý pomocník v několika případech. Ať už je to nudící se hafan, tak i při nepřízni počasí a nebo jen utužení vztahu s vaším psím parťákem. V naší smečce již po mnoho let a několik generací můžeme říci, že každý pejsek má nějaký ten svůj oblíbený a tuto formu zábavy velmi rádi využívají. Mezi nejvěděčnější patří gumový balónek se zabudovaným bludištěm uvnitř a pejsek se s ním zabaví i bez dozoru sám. Pak jsou i těžší plastové varianty se závažím, ze kterých již není dostat dobrotu tak snadné. (Pro Loki i tak naprostá hračka) A nebo také hlavolam v podobě velké láhve, kdy musí chlupáč vytáhnout pamlsek pomocí lana uvnitř... Asi zbytečné říkat, že pro naši zámečnici Loki, je to bez větší námahy.V neposlední řadě, jsou tu pak varianty různých skládaček hlavolamů, tam je ale už zapotřebí dozor páníčka. Druhy hlavolamů máme různé - od plastových, dřevěných, tak se dvířky, otevírací a výklopné šuplíčky, posunovací kolečka, kladku a posuvníky... A nakonec jsme neodolali i variantě v podobě stolní hry, kde s vámi v týmu hraje i váš psí kamarád.  Shrnuli bychom to asi takto, flati milují zábavu a vyžití ve všech možných formách a tak je i tato možnost dobrou formou jak rozvíjet jejich smysly.

Hra Hra 4
Hra 8f Hra 5

 


Prezentační letáček vrhu "B"

Vytvořil: Myszkiewicz, za což mu srdečně děkujeme.

 Loki Mentos B

 


Cesta za ženichem

V sobotu 20.1. a v neděli 21.1. proběhlo spojení Loki a Mentose. Jaká byla naše cesta do středního Polska a jak se Loki ženich líbil? To vše se dozvíte v deníčku vrhu B. Naleznete tam veškeré informace o rodičích, vše o plánovaných štěňátkách, jejich pětigenerační rodokmen a pregnancy kalendář, kde můžete sledovat celou březost Loki den po dni, až do porodu.

 Loki Mentos 1 Loki Mentos 2 


Pozdrav v novém roce

Loki posílá pozdravy z práce a pár momentek z procházek, kde krajina připomíná spíše jaro než kralování zimy. Loki nám dle očekávání začala hárat a tak se již brzy vydáme za ženichem. Nezapomeňte sledovat deníček vrhu B, kde budeme přidávat veškeré aktuální informace.

 IMG 0372 kopie web
IMG 0375 kopie web IMG 0432 kopie web IMG 0434 kopie web


Nové zprávy od Aryi

Ohhh, jak ten čas rychle letí, podívejte se jak je naše holčička z vrhu "A" již velká! Arya pohledem nedokáže zapřít svoji maminku Loki, máme tak radost že naše linie pokračuje dál a ať se podíváme na Aryi - vidíme Loki - podíváme se na Loki - vidíme Raie. Poznáte, že tito pejsci jsou prostě naši, poznáte že je to Rainbow for Life a to je to, oč tu běží. ♥ Po rozkliknutí náhledu fotky se dostanete na stránku Aryi, kde naleznete veškeré její fotky od narození až po aktuální z nového domova a průběžné zprávy o tom, jak se jí daří. A musíme říct, že se má opravdu skvěle! Děkujeme majitelům za zasílání fotek, zpráv a že se o Ary tak pěkně starají! ♥

 

 

 20240121 162601



Vánoce 2023

Loki si jako každý rok pochutnala na štědrovečerní večeři, kdy to letos vyhrála ryba s bramborovým salátem (minulý rok měla šproty). :) A  samozřejmě že nejvíce se těšila na rozbalování dárků. To je přitom jak malé dítě. Tak ráda rozbaluje kousek po kousku, až někdy vlastně na samotný dárek v tom zapálení zapomene. Ale pak o to větší radost má, když se před ní najednou vyklube. Ke konci roku jsme si pak užili sněhové nadílky a zasněžených procházek. 

  
IMG 0529 IMG 0528 IMG 0663web
IMG 0614web IMG 0620web




Vánoce, Vánoce přicházejí...

No dobře, na Vánoce je ještě měsíc čas, ale alespoň sníh přišel konečně i k nám na Moravu, hurááá. Loki řádí jak černá ruka, nebo jako hnědá? :)  A co si budeme, je to prostě krásná podívaná. Snad nám sníh vydrží co nejdéle, nejlépe až do Vánoc, pro tu správnou atmošku. My jsme si letos splnili, co jsme si slíbili a tak máme všechny dárky již od začátku listopadu pořízeny a tak se nám snad vyhne letošní shon vánoční. A Loki? Ta se už teď těší, na rozbalování dárků. :D

 
 IMG 0143
IMG 0206 IMG 0228
IMG 0224 IMG 0221


Ukončení podzimu

Ač je tu již oficiálně zima, venku to spíš vypadá na pěkný, slunečný podzim. A tak si tu s dovolením shrneme naše podzimní toulky přírodou, ale i dobré zprávy. Loki totiž podstoupila každoroční preventivní prohlídku a její výsledky krve i celková prohlídka dopadla opět výborně! A tím je i další důvod k radosti a další krůček blíže k chystání se na štěňátka. Těšíme se z každého dne! :)

   IMG 9884
IMG 9625 kopie IMG 9847 kopie IMG 9639 kopie


První řádění ve sněhu

Sice jsme za ním museli vyjet na sever, ale výlet jsme si opět užili a stejně tak i Loki, která si konečně zase mohla zařádit. Stejně totiž jako její tatínek zbožňuje válení sudů, tunelování a nebo celkovou "koupel" ve sněhu. :)

  
IMG 0085 IMG 0088


Čas plyne jako voda...

 a my si užíváme každé možné chvilky naplno. Podělíme se opět s vámi o pár momentek z našeho výletování.

  
Podzim 2023 2 Podzim 2023 4 Podzim 2023 5 
Podzim 2023 3 Podzim 2023 7


Loki slaví své 4. narozeniny

A my jí samozřejmě přejeme hlavně zdravíčko, stále takovou energii a radost ze života, mnoho výletů, aportů, pamlsků a všeho co má ráda. :) Loki se jako každý rok s velkou chutí zakousla do svého dortíku a s radostí prozkoumala dárky v podobě oblíbeného, přetahovacího/házecího pulleru - původní puller podědila po svém tatínkovi Raiovi a ač to byl držák, 4 roky řádění s Loki už nevydržel a tak bylo na čase pořídit nový. Dále pak udělal radost další hlavolam do sbírky, které se u nás také těší velké oblibě. Už máme pěknou řádku různých druhů a Loki je má všechny v pacce. :) Následující den jsme si udělali pořádný celodenní výlet, zakončený plaváním. Myslím že letošní narozeniny si Loki opět užila. ♥

  
 IMG 9098 IMG 9535
IMG 9227 IMG 9231 IMG 9117
 


Naše Loki je pracant tělem i duší

Nikdy nepohrdne žádnému aportu a do práce dává více než 100%. Vždy se jí rozzáří oči, když se jde pracovat a v praxi podává vynikající výkony. ♥

  

 Loki když nenápadně ukradla srstnatý aport štěněti. Ostuda! :D


Návštěva Aryi z našeho vrhu "A"

Přijali jsme pozvání na chalupu, od páníčků Aryi (Artemis hunter Rainbow for Life) z našeho vrhu "A". A tak jsme sbalili pár dobrůtek a maličkostí pro každého, mamču Loki a vydali se na Pálavu. Holky spolu pěkně řádily, Arya je stále plná energie a maminku Loki nešetřila. Je to fakt šídlo, které chvilku neposedí a jde vidět, že se má v novém domově skvělě. Děkujeme majitelům za pozvání, za pravicelné zprávy z nového domova a hlavně, za péči o Ary. ♥

  


Loki na přírodní hydroterapii a střípky z výletování

 
Sváteční volno jsme si užili opět jak jinak než výletováním. Tentokrát jsme se vydali do našeho druhého rajonu a to na Broumovsko. A protože trocha socializace ve městě neuškodí, využili jsme zařizování v Náchodě a Loki se podívala i do tamního supr obchůdku. Pak už jsme se tradičně vydali na procházku do lesů, občerstvili se a zakotvili u řeky, protože to byla Loki v sedmém nebi. Jakékoli rybníky byly zapomenuty a nemohla se odtrhnout od možnosti chození a plavání v protiproudu. Takže u vody jsme samozřejmě strávili převážně nejvíce času a pak se vydali za kamarádkou, směr Vysočina. Poseděli jsme a povečeřeli na zahrádce Balonového hotelu, kde byla obsluha velmi milá a automaticky donesla Loki misku s vodou. Potom jsme se vydali na procházku po místních lesích a následně se vydali k domovu.
Opět přidáváme střípky fotek z našich dalších výletů z léta. Zde se může zdát, že Loki odhodila svůj kabátek v dál. A ano, je to tak. Po porodu přišla očekávaná obměna srsti a tak se jí to teď na léto i celkem hodí. :)
 
  
  
 IMG 8688 kopie


Procházky s kamarády a hlídání Agy

Přidáváme nějaké fotky z procházky se Scarlett z chs Emerald Marvel. A občas k nám také zavítá na hlídání i nějaký ten pejsek a tentokrát se o hlídání opět přihlásila Agy. A tak si spolu holky užily společné dovádění, túry, plavání, ale i odpočinek u nás doma. 

  
  


Užíváme si léta
 
Odchod štěňátka vyšel akorát na začátek léta a tak jsme ho tím prakticky i řádně zahájili. Navštívili jsme spoustu krásných, známých i neznámých míst a ušli mnoho a mnoho kilometrů na celodenních výšlapech. Loki zvládla vše naprosto skvěle, jakoby snad všechnu tu nahromaděnou energii potřebovala taky pořádně vyběhat a návrat do starých kolejí bez štěňátka uvítala. Konečně si také mohla už pořádně zaplavat a kdyby mohla, plavala by minimálně až k Balatonu. :) Z každé procházky si odnesla poznámku o novém rybníku. Samozřejmě nemohl chybět ani občasný trénink a z nadšení Loki snad mohu konstatovat, že si léto opravdu užívá ke vší spokojenosti. Rádi se s Vámi podělíme o pár fotek z našich výletů, ale bylo naprosto jisté že se sem všechno nevejde. :) Letos jsme začátek léta pojali opravdu velmi, velmi akčně...
 
   
   
   IMG 8694 IMG 8407
 

V deníčku vrhu byly doplněny veškeré texty a rozloučení se s naším prvním vrhem, vrhem "A".

 


 Užíváme si léto plnými doušky. Naše štěňátko vylétlo před týdnem z rodného hnízda a tak jsme mohli s Loki opět vyrazit na naše oblíbené celodenní túry, poznávání a cestování. (Za ten týden se blížíme téměř 100 km v nohách a tlapkách) Do toho samozřejmě musíme plnit i potřebné povinnosti a dohnat co jsme za ty dva měsíce zameškali, jelikož jsme se snažili co nejvíce věnovat mrňousovi. Proto momentálně aktualizace webu popravdě pokulhává, ale snad se mi podaří v dohledné době přetřídit veškeré zachycené momentky, doplnit vyprávění a dám web opět dohromady. Užívejte léto a brzy se opět ozveme se staronovinkami i novinkami. :) 

    


První aporty našeho vrhu "A" - 8 týdnů

Pernatá a srstnatá - oboje na výbornou! ♥

  


7. týden života našeho vrhu "A"

Více informací o vrhu "A" naleznete v deníčku zde. 

 
  


Melounová párty a procházky

  
  


Doplněny fotky a povídání z 5 a 6. týdne života vrhu "A"

Více informací o vrhu "A" naleznete v deníčku zde. 

 
  


4. týdny života

Více informací o vrhu "A" naleznete v deníčku zde. 


 Naši zakladatelé chovu

♥  Otec a dcera  ♥ 

      Rainbow 6,5 roku                                  Loki 3,5 roku          
   
✯ GrandCh Sk, Ch Sk, JCh Sk, JCh Cz, MultiNV Alfredo z Anvesu          HSCh A Rainbow for Life Happy Sweet Angel                                 


3.5.2023 - 3.týdny života

Více informací již tradičně v deníčku vrhu "A".

 


Rejíčkovi první potomci slaví 9 let!!!

Je to neuveřitelné jak to letí - to je taková ta klasika co se říkává, ale ona je to pravda pravdoucí. Jakoby to bylo před rokem, kdy oné té magické noci 1.5.2014 přišlo na svět 12 černých štěňátek. Vzpomínám si, jak mi paní Láníková z chovatelské stanice Věrný kamarád psala, že oni mají tak trochu jiné pálení čarodějnic a na svět přichází první Raiovi potomci. ♥ Někteří z nich se stali úspěšnými v lovecké praxi, někteří zkusili i nějakou tu výstvu, ale především všichni byli právoplatnými a milovanými členy úžasných rodin.

A tak děkuji všem majitelům, kteří se mnou zůstali v kontaktu a dávají mi průběžné zprávy o tom, jak se černouškům daří.
Přeji jim jako každý rok, hlavně to zdravíčko a aby měli stále tak skvělý život jako doposud!

Bert a Black (Marley)
Věrný kamarád 9 let

 


2. týdny života

Více informací o vrhu "A" naleznete v deníčku vrhu zde. 

 


26.4.2023 - Provětrání hlavy

To svědčí každému a stejně tak i naší Loki. Během 14 dní starání se, pečování a krmení, si musela odskočit na malý odpočinek. Nejdříve jen tak zablbnout s balonkem a aportem na zahradu následně pak už i ven, za brány domova. Ale jako správná máma hned po příchodu musí ihned zpět k bedýnce vše zkontrolovat a pomazlit. ♥ 

  
   
  DSC 0108web
IMG 7541web IMG 7560web IMG 7557web


Proběhla první údržba

Aneb, jak ke stříhání drápků došlo...více v deníčku vrhu "A".

(Prý je to celkem nuda)


19.4.2023 - 1. týden života

Více informací o vrhu "A" naleznete v deníčku vrhu zde. 


✯ 13.4.2023 NOVÁ GENERACE JE JIŽ NA SVĚTĚ!

Tak jsme se dočkali a přítali na svět náš vrh "A". Více informací naleznete v deníčku vrhu.

  

    


Fotky z procházek

Užíváme si krásného, jarního počasí plnými doušky. Minulý týden to u nás ještě tak nevypadalo a tak jsme na procházce, po delší době i pěkně zmokli. To ale Loki klasicky vůbec nevadilo. Jak už to u flatíků bývá, je to jak když zalijete kytku a ta získá potřebnou vláhu, tak stejně i flatík ožije. :D Zatím si ještě užíváme přiměřených procházek, ale již brzy se začneme připravovat na příchod štěňátek. :)

  

   

 web5- web1-

web9- web4-


Jak si žije Loki

Rádi se s Vámi podělíme ještě o pár fotek Loki, z jejího každodenního života. Procházky, aporty, práce v lese a hlavolamy, to je prostě naše Loki. Fotky byly pořízeny ještě před dosáhnutím poloviny březosti i když drobné změny jsou na Loki již vidět. :) Nyní je Loki březí 35 den a aktuální fotky budou doplněny do Deníku vrhu.

   

   

  web2 web7

web10 web9 web3


Loki je březí!!! 

3.3.2023 bylo potvrzeno, že je naše Loki březí! ♥ Více informací nelaznete v deníčku vrhu zde: Deník vrhu.


Snad již brzy...

Tak už se nám to pomaličku blíží a již brzy nastane pro nás další milník, kdy zjistíme zda se vše povedlo a Loki je s Arnym březí. (dnes je to 23 den ) Je to neskutečné jak to letí, ale i přesto jsme na začátku stále sledovali kalendář a netrpělivě počítali každý den navíc. Tak moc bychom se s Vámi chtěli podělit o své nadšení a některé náznaky co jsme zpozorovali, ale nechceme nic zakřiknout. Jak všichni víme, příroda je mocná čarodějka a tak se o to raději podělíme, snad o něco později. :) Loki se má jak jinak, než dobře. Má stále větší a větší hlad a ještě nás nesežrala, což zní celkem neuvěřitelně. :D Užívá si procházek, oblibených aportů, válení, mazlení a testuje nové měkoučké drybedky. Naštěstí testem prošly a prý je všechny bere.  :)

  
  

A zvědavá Loki v práci...:)

  IMG 6648 


 Hlásíme že se máme fajn

Loki by tedy asi drobně protestovala, jelikož má čím dál větší hlad a nechápe, proč si se svojí doborou figurou nemůže trošku navíc dopřát. Vždyť stále má stejně aktivní režim a určitě by to prý vyběhala. Ale jsme neoblomní a i když její radary na jídlo jsou nyní ještě více vyvynutější, má to marný! A tak se alespoň mazlí a zase mazlí, to má také velmi ráda a je to v těsném závěsu, hned po tom žrádle samozřejmě. :)
Přikládáme pár fotek z procházek a také z práce, kde s námi Loki také tráví čas.

  

  

  Loki web 6


Máme nakryto

Tento týden jsme se vydali za krásným a úspěšným Arnym, vybraným ženichem pro naši Loki. A co Vám budem povídat, byla to láska jako trám! Více se dočtete v deníčku vrhu zde: Deník vrhu.

 Zda se zadařilo, se dozvíme cca za měsíc. Držte nám palce! :)

   


Je to tady!

Loki už měla dost neustálého básnění o ženichovi, až se rozhodla, že si trošku pospíší a začala v úterý 24.1. hárat. Příští týden se chystáme na veterinu, zkontrolujeme hladinu progesteronu a určíme správný den na krytí.
Veškeré aktuality o nadcházejícím vrhu budou zveřejňovány v deníčku vrhu zde: Deník vrhu.

    


Loki řádí ve sněhu.

   


Pár fotek z procházky v Novém roce.

 

 


 


Do deníku plánovaného vrhu "A", jsme přidali rodokmen budoucích štěňátek.

Deníček otevřete kliknutím na náhled rodokmenu.



Troška prvního sněhu 2022

 


Ty společně strávené chvíle. ♥

   
 


Užíváme si podzim



Loki 3 roky 

Více fotek najdete na jejím profilu.

  


Flatí rodinná procházka

Opět jsme se vydali na procházku s Loki a jejím polobráchou Marleym. Starší brácha vzal tentokráte Loki na procházku do svého rajónu a užili jsme si pěknou podzimní procházku. 
Loki si po procházce vyzkoušela i jízdu trolejbusem, hodila očko na fotbal na okolních stadionech, podívala se na pár přistání letadel a celkově okusila trochu toho velkoměsta.
Vše poprvé a zvládla to na jedničku! No a kdo by čekal, že by se madam mohla po takovém dnu alespoň trošku unavit?? (my jo)  Hmm tak nic... Baterky opět nabité na 100% a připravena na další akci.
 Loki pak od Marleyho a jeho páníčků dostala dárek k narozeninám. A to samozřejmě bylo ještě dost radosti…
Jsme moc rádi, že ”máme” Marleyho a jeho skvělou rodinu! A jsem opravdu vděčná, že jsme v kontaktu už skoro 8,5 let!!

“Loki”  A Rainbow for Life Happy Sweet Angel   (O:”Rainbow” Alfredo z Anvesu)

&
“Marley” Black Věrný kamarád  (O:”Rainbow” Alfredo z Anvesu)

 
  

Více fotek na našem FB.


  

Dnes slaví naše Loki 3 roky

Přejeme si pro ni jediné. A to hlavně kopu zdraví, spoustu flatích radovánek a její nekonečnou energii. ❤️

  

  

  


Loki je chovná fena

Naše fenka "Loki" - A Rainbow for Life Happy Sweet Angel, se stala oficiálně chovnou fenou.

Loki to zatím nijak vážně nebere, ale my už nějakou dobu pečlivě vybíráme toho pravého ženicha...♥ 

    

  



23. 7. 2022 - Podzimní zkoušky - Litohořský pohár

Dnes jsme se s Loki zúčastnily Podzimních zkoušek pro ostatní plemena, při Litohořském poháru. I přes velké vedro, zvládla vše statečně a zkoušky jsme úspěšně dokončily.
⭐️A Rainbow for Life Happy Sweet Angel “ Loki” se stala lovecký upotřebitelným psem a výsledek zkoušek je:
⭐️ I. cena a celkové 2. místo. ⭐️

Děkujeme velmi pořadatelům, bezvadným rozhodčím a jsme rádi, že jsme poznali další supr lidi.☺️ ❤️
Ááá tímto taky Loki splnila, poslední podmínku chovnosti…♥ 

  

       

    





Návštěva štěňátek na SK

27.10. jsme se vydali na návštěvu našich děvčátek na Slovensko. Holčičky jsou úžasné, zvědavé a krásné. Pomazlili jsme se, nafotili první portrétky a postoje.

Více fotek a informací o vrhu zde.  ♥ 

  

  


 Štěňátka mají 3. týdny

Holky už koukají na svět a začínají se pořádně projevovat...:) 

Více fotek a informací o vrhu zde.  ♥ 


  

Štěňátkům bude 14 dní

Z hnědých krtečků se pomalu stávají štěňátka a pěkně přibírají. Už to nejsou princezničky, ale pořádné princezny! :D

Více fotek a informací o vrhu zde.  ♥ 


Štěňátkovské okénko z SK

Holčičky hezky prospívají a přibírají na váze. Růžová pořád někam cestuje, zelená je nejukecanější a fialová jen jí, spí a je roztomilá. :)

 Více fotek a informací o vrhu zde.  ♥ 

   


  

♥ Máme štěňátka! ♥

Dne 27. 9. 2019 se na Slonvensku Daisy a Raiovi narodily 3 hnědé a krásné princezny!
Maminka i všechna štěňátka jsou v pořádku.


Budeme mít štěňátka!

 Na závěr prázdnin nám přišla skvělá zpráva a to, že se Rainbow stane opět hrdým otcem. 

Březost máme potvrzenou ze Slovenska a za měsíc se můžeme těšit na černá a hvědá štěňátka!

Brzy přidáme více informací!

 Daisy a Rainbow ♥

    


Rainbow slaví své 9té narozeniny!

V sobotu 3.8. pro nás bylo opět to nejdůležitější datum v roce! A to jest narození našeho úžasného Rejíčka! ♥
Už je to neuvěřitelných 9 let, co bok po boku děláme velké věci, rozdáváme radost a kdy si užíváme krásný společný život.♥
A i když ten čas tak letí, tak je to stále odrostlé štěňátko plné radosti, energie a bez jediného šedivého chloupku.
(Všichni včetně veterináře na preventivních prohlídkách mu hádají 2 roky). Přejeme si jediné, aby to tak zůstalo! ♥
Letos se to s dary trošku přepísklo, ale za tu práci a trpělivost při ní, si to stejně všechno zaslouží! 

Ale pozor, ten největší dárek si Rejíček snad teprve nadělí...nechte se překvapit. :)

 

    

   

         


  

 Přidání nového rodokmenu

Tak jsem si trošku opět pohrála s grafikou a vynasnažila se vytvořit Rejíčkovi nový a stylový rodokmen. :) Jestli se mi to povedlo posuďte sami...
Celý rodokmen v plném rozlišení naleznete v sekci "Naši psi" - Rainbow.

Náhled...


 Máme nové logo!!

Našla jsem si chvilku a vytvořila konečnou podobu grafického návrhu loga, pro naši chovatelskou stanici! Dominantou našeho loga je silueta našeho úžasňáka:
GrandCh Sk, Ch Sk, Jch Sk, Jch Cz, MultiNV Alfreda z Anvesu - neboli našeho Rejíčka!! 
Dále tam samozřejmě nesmí chybět název naší chovatelské stanice, kterou tvoří jméno osudového pejska: "Rainbow" a to, co pro mě znamená. (Rainbow for Life - Duha pro život!) 


STARŠÍ NOVINKY JSOU PRŮBĚŽNĚ DOPLŇOVÁNY Z PŮVODNÍCH STRÁNEK

Děkujeme za trpělivost.
Původní stránky s veškerými informacemi naleznete zde:
fcr-rainbow.webnode.cz


  " Rainbow má narozeniny, my máme přání jediný...."

3.8. 2017  je pro nás důležitý den! Narodil se totiž náš úžasný a výjimečně jedinečný Rainbow!!!! Díky němu se začaly plnit všechny sny ve skutečnost. Dozvěděli jsme se o tomto úžasném plemenu jakým flat je! Poznali toho nejoddanějšího a nejlepšího přítele, parťáka a člena rodiny! Stal se zakladatelem naší mezinárodně chráněné chovatelské stanice schválené FCI. Od svých 4 měsíců procestoval spoustu zemí a míst aby se mohl stát Junioršampionem Česka i Slovenska. Stejně tak i šampionem a grandšampionem a několikanásobným Národním vítězem a několikrát i Krajským vítězem. Několikrát porazil i všechna plemena na výstavě a stal se tak BEST IN SHOW. Nesmím zapomenout i na titul Grand Prix Slovakia winner a Best of King + Victory junior winner! Krom mnoha výstavních úspěchů jsme spolu složili lovecké zkoušky, stal se chovným psem a předal to nejlepší svým dětem. Složili jsme i canisterapeutické zkoušky - kde se stal zdravotním psem s průkazem. Nakonec jsme spolu začali pořádat i přednášky pro veřejnost, kde ukazujeme jak se chovat ke psu, co pes potřebuje a co nám může za to dát.... Ať už je to cestování a poznávání nových míst. Ať je to předávání radosti a lásky druhým. Ať je to potlesk na totálně naplněném výstavišti mezi reflektory, nebo jen přitulení doma....dokázal toho mnoho a vykouzlil nespočetně mnoha lidem úsměv na tváři, se zahřátím u srdce. On to umí neskutečně...dělat ostatní šťastnými. Jak říká spousta lidí a my to víme také....JE VÝJIMEČNÝ! (A ač bylo mnoho nabídek na koupi - NE NIKDY jej neprodáme!!!) :) Takže jediné co mu, (si) můžeme přát je: Aby byl jako dosud stále zdráv + další zdraví (protože toho není nikdy dost)! A aby byl stále tak šťastný a veselý jako dosud. Nic jiného si nelze ani přát!

  

  


  

12.3. 2017 by naše malá Sesinka oslavila své 17té narozeniny

Stačilo tak málo, aby tu s námi byla dlouhých 17 let...stále je moc těžké přijmout fakt, že už tu není i když tak nějak pořád je. Ať už ve snech, nebo podvědomě, kdy se člověk podívá a v koutku oka ji vidí... jak leží a sluníčkuje se na zahradě, či na pohovce... Chybí nám všem, i Rejíčkovi. Každý den za ní chodíme, stačí říct: "Jdeme za Sesinkou." a už utíká napřed... Byla to perská dáma, ale stále zvídavá jako koťátko. Byla vycvičená jako pes, který poslechl na slovo, ale uměla se také pořádně urazit. Bylo toho spoustu co jsme spolu za těch moc let zažili a jak mě naučila vnímat svět zvířat. Není den, kdy bych si na tebe nevzpomněla, moc to stále bolí. Stýská se nám všem...

(zde si můžete vzpomenout na Sesinku...)


Rai včera absolvoval kompletní velkou preventivní prohlídku a výsledky nemůžou být lepší!

 Rejíček má vše v tom nejlepším pořádku a jeho zdraví odpovídá ročnímu štěňátku!!! :D
 Nemůžu být šťastnější! 


Rejíček 3. 8.  oslavil své 6té narozeniny.
Opět si pochutnal na svém dortu (tentokrát masovém) a měl radost z nových hraček.

  


 
 Dog expo Nitra: Rainbow - Třída šampionů: Výborná 1, CAC, Grand šampion Slovenska!!!

( "Velmi pěkný typ, velmi dobrý krk, hrudník, pěkná horní i dolní linie, typické úhlení, velmi pěkný handling."

     


 


  

 Rai oslavil své první narozeniny! ♥

 

Rai dostal masový dort a spoustu hraček, pamlsků, ale i praktické věci jako je miska, kartáče, či obojky s postrojem. :) 

  

Sesinku oslava zmohla...:)


 Krajská výstava psů Vyškov 23. 07. 2019

 třída mladých - Výborný 1, Vítěz třídy!

 


  

Mezinárodní výstava psů Intercanis Brno 25. 06. 2011

 Na této výstavě nás bylo v kruhu celkem 9 mladých psů. Pan rozhodčí se nemohl rozhodnout, zda zadá první místo Rejíčkovi, nebo druhému pejskovi. Nakonec po dlouhém váhání jsme získali místo druhé, protože Rai byl opět nejmladší ze skupinky a že bude mít další příležitost získat CAJCe. :) Ale i přesto se panu rozhodčímu velmi líbil a chválil nejen jeho krásnou lesklou srst, ale i mohutnější kostru.

Rejíček dostal opět za krásné předvedení odměnu, v podobě kostičky a odnesl si ji přes celé výstaviště až k autu. Samozřejmě se opět celý nadšený předváděl před celým výstavištěm a když někoho potkal, začal se nakrucovat a předvádět ještě víc. :)

25. 06. 2011 - Mezinárodní výstava psů Brno - třída mladých - Výborný 2

 

 


  

 Výstavní maraton na Slovensku

 03. 06. 2011 - Celostátní výstava psů Senec - třída mladých - Výborný 2

04. 06. 2011 - Mezinárodní ýstava psů Nitra - třída mladých - Výborný 3

05. 06. 2011 - Mezinárodní výstava psů Nitra - třída mladých - Výborný 1, CAJC

 Čekatel Junioršampiona Slovenska!

    


 Absolvovali jsme Jarní svod loveckých psů a Rai má 9 měsíců

16. 04. 2011

     


Národní výstava psů 09. 04. 2011

Rejíček mi udělal radost, nejen že byl celoi dobu poslušný a spinkal jako miminko, ale také opět získal obdiv od ostatních chovatelů a jakýže je to poslušný pejsek. Když jsme nastoupili do kruhu, paní rozhodčí se Rai moc líbil. Stál krásně  a dlouhý čas v postoji bez pamlsku, i když jsme to trénovali pouze jednou.

třída dorostu - Velmi nadějný 1

      


 

 Kraská výstava psů Vyškov 19. 03. 2011

třída dorostu - Velmi nadějný 1, Vítěz třídy dorostu! 

 Nejelepší dorost - pes!

Nejlepší dorost celé výstavy!

 


Naše první výstava, aneb jak to vše začalo

05. -06. 02. 2011 - jsme se s Raiem zúčastnili naší první výstavy psů a to na MVP v Brně Duo CACIB. Byla to pro nás oba premiéra, ale ničeho jsme se nezalekli a přihlásila jsem Raie na oba dny. První den byl ve třídě štěnat a druhý den již ve třídě dorostu. (Druhý den jsme do třídy štěnat nemohli již kvůli věku a tak jsme tam byli nejmladší). I přesto jsou výsledky více než skvělé!

 Mezinárodní výstava psů Duo Cacib Brno

05. 06. 2011 - třída štěňat - Velmi nadějný 1

   06. 06. 2011 - třída dorostu - Velmi nadějný 4